söndag 1 januari 2012

ÅRSKRÖNIKA 2011

Vore rätt knasigt att inleda med att "jahapp, då var det 2012" som jag hade tänkte göra för jag antar att alla redan vet detta. O har man händelsevis missat att det var nyår i Sverige igår så kan man alltid gå in på FB, där tror jag det finns någon enstaka notis om detta.

Här följer lite år 2011 i bilder. Nu är det ju ruskigt svårt att sortera ut ett fåtal, men här är bilder som beskriver lite av de största händelser under året som gått. Orkar jag o har tid lägger jag in ett "större" album över årets händelser på Fejjan där betydligt fler foton kan medverka.

 Det som slår mig (förutom en o annan elev) är att detta verkar ha varit resornas år. Såväl yttre som inre.

JANUARI:

Januari 2011 präglades väl främst av medverkan i Älmhultsrevyn "så tokigt det kan bli. Utöver detta var det intensiva rep samt läger med "Absolut Show"

Så här ser det ut i logerna för er som inte vet

FEBRUARI:

Den största händelsen i februari var resan till Teneriffa tillsammans med med Andreas, Leya, min syster Annika och hennes barn Jimmy och Sofie. Annika och jag har faktiskt aldrig varit på semester tillsammans, därför var detta extra roligt. Målet var egentligen till ett vattenland i Egypten men bara ett par dagar innan avresa fick vi reda på att pga. oroligheterna där så ställdes alla resor dit in. Då blev det till att panikleta efter något annat resmål som då blev Teneriffa. Inte fy skit det heller.


Inflygning över Teide
Leya har nog tillbringat mer tid i vatten än på torra land i sina dar. I alla fall skulle hon ha velat det.

MARS:

Här var det kals för Leya som fyllde 5 år. Vi bestämde oss för att ha maskerad o kul nog nappade alla på det. Tydligen hände inget mer efter det i mars...

Vi är som en enda stor helt normal familj =)

APRIL:

Då var det teaterfestival som gällde. Tror det kördes ett 10-tal föreställningar under en helg med en massa goa teaterelever. Revy dominerade.
Vi var även i Österbymo o firade påsk.
 (familjen alltså. Inte jag o alla goa elever)
En sväng till Göteborg blev det också för att se "Pippi på is" på Scandinavium (eller vad tusan det nu heter, blandar alltid ihop alla ulleviar o stadiosar o arenor). Tyvärr var de ute på lite tunn is - själva showen var faktiskt en besvikelse.

Eleverna tar över...i vanlig ordning <3

MAJ:

Där stod årets största projekt i fokus - "Absolut show" där 60 av mina elever medverkade.
Något att minnas för alltid.
Efter det började kaoset så sakta lugna ner sig.
Det fanns tid för ytterligare en resa till Göteborg o Liseberg denna gång. Mellby fick sig också en påhälsning.
Påhälsning fick även vår trädgård. För från maj ungefär o framåt börjar det - den eviga kojakten hemma...


Ivar, Elin o Arvid - tre av mina ädelstenar
O maj månad innebär att sommaren nalkas. Så även kor...

JUNI:

Juni inleddes med 4 dagars teaterfestival i min gamla hemort Österbymo (hörde jag jubel o busvisslingar?). Dit släpade jag även med min ständige vapendragare Felix.
Sedan var det spionerande på Älmhults studentbalskreationer, spionerande på studenter hit o dit, bland annat Jennie o Malin som studerat klart i Älmhult o Adam i Osby.
Andreas fyllde 40 år o det firades med flaggan i topp.
Midsommar tillbringades med goa gänget i Mellby o efter det började en liten semesterturné.

När karnevalståget i Österbymo drog förbi under Riskteaterns teaterfestival blockerade den all trafik i säkert en timme o långa bilköer med alla snobbfordon bildades...
Teknikstudenterna i Älmhult inför bal. Alltså, jag bara älskar Jennie o Malins kroppsspråk här
Andreas 40-årskalas var en glad tillställning =)
...o Jimmy o jag rökte absint o drack cigarr
Midsommar i Mellby

JULI:

Semsterturnén som varade i ett par veckor började i ett badland i Örebro, gick sen vidare upp till Herräng där jag haft lantställe när jag bodde i Stockholm, en snabb visit hos familjen Anneli Kjellberg o så några dagar i Stockholm. Där hann vi med Gröna lund förstås, flanerande, möta Jesus, återse andra gamla kära bekantskaper som barndomskompisen Sylvia med familj o så det andra kärleksparet från pjäsen "Anna-Lenas friare" - Johan o Elin med familj.
Vi drog vidare till Kolmården, Linköping o landade några dagar senare hemma.
Några dagar efter det kom Annika, Jimmy o Sofie på sin årliga Kärrvecka. Lika härligt som alltid. Detta har kommit att bli en av höjdpunkterna på året.
Det fotades förståe en massa, pysslades o pratades.
(förmodligen dracks det absint o röktes också. Aborre minns jag bestämt att det röktes i alla fall. Och vattenpipa.)

I kanans land i Örebro
Upp i det blå på Gröna Lund. Skräckblandad förtjusning. Jag stod för skräckblandningen, Leya för tjusningen.
De mest vidunderliga djur kunde man skåda i Kolmården...
Det går åt vattenpipan för mig...
Fotosession med allt vad reflexskärmar o fisheyeobjektiv hette. Här vid Diö badplats
Inte mycket hojåkande i sommar men nån timme blev det väl. Här av nån konstig anledning Lönsboda

AUGUSTI:

Augusti innebar många dagar. Såväl Ljungbydagar samt Älmhultsdagar exempelvis. Jag fick ett kulturstipendie o vi hade kräftskiva med byalaget.
Jag säger bara lakritsshots.
O då syftar jag inte på stipendiet.

Under Älmhultsdagarna fick jag emotta Lions kulturstipendie. Mycket hedrande. O nu har jag nästan bestämt vad jag ska införskaffa för summan.
Inför detts läsår bytte teaterbiten lokaler. Nu är vi i gamla engelska skolan. Otroliga möjligheter o drömmar finns om att kunna få ett "teaterhus" o äntligen känna sig "bofast". Fast troligtvis gäller detta endast fram till sommaren.

SEPTEMBER:

O från september och framåt så gjorde olika händelser att fokus definitivt lagts på något annat än fotografering. 38 kort har tagits totalt under den här perioden. September innehöll dock en resa till Turkiet, Andreas bytte jobb, och mitt jobb flyttade.

Brun utan sol. Eller faktiskt med. Och till det tillsätter man en styck jeansdoktor. Turkietresan pratar vi om
En av årets viktigaste händelse är ju givetvis den när Max håller konsert på torget mitt i natten till tonerna av (ljuvlig) basblockflöjt
Och under september månad roar sig korna fortfarande med att vara på rymmen. Denna gång sammanlagt i närmare två veckor...
Det är tur att Andreas har skepparexamen. Det gäller att navigera rätt o kunna läsa sjökort när man ska ut på långfärd i dammen hemma

OKTOBER:

Här var vi bland annat i Linköping o firade mamma o pappas födelsedagar. (pappa fyllde 80, wow!) Återigen med asiatisk buffé. *gnomnomnom
Jag började oxå spela wordfeud

Första veckan jag spelade wordfeud fick jag till detta fina ord för över 1300 poäng. Har ju knappast hänt efter det. Stackars Håkan blev halvt knäckt...

NOVEMBER:

Här lyckades gamla "Virestadsgänget" få till en resa till Stockholm. Tåg, mat o prat, skratt, underbara musikalen Spamalot, traska runt, möta Jesus, traska mer samt besöka ett casion stod bland annat på programmet

Att vara på ett livs levande casino var en upplevelse. När vi kom in var omsättningen just då 1,4 miljoner. Puh!

DECEMBER:

O jul blev det ju faktiskt. O i år hann man med det hyfast. Så otroligt mycket mer tid man hade när man inte repade revy. Så jag hann pylpynta. O julpynta. O julpynta.
Jag hann även fylla 39 o det firades med kalas här hemma i lilla stugan.
(och ja - det röktes cigarr o dracks Absint)
Julafton spenderades i Linköping med min släkt och juldagen hemma med Andreas släkt.
En sväng till Granada hanns med innan nyåret firades med gamla "Virestadsgänget" i Fagranäs.
Leya träffar Linköpingstomten. Här hemma hade vi dock besök av en tysk tomte.
 (Som ibland när han inte kunde tyda texten svor på svenska)

Födelsedag med en av mina presenter - en fet Havannacigarr
O där steg 2011 till skyn...
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar