söndag 2 juli 2017

De sju dödssynderna

LFR - Liten Fånig Resedagbok.
Torsdag 29 juni

02.30 då var det dags. Stuva in oss i husbil o faktiskt inte vända om så många gånger. 
Kom iväg bara 30 min efter planerat.
Ryktas om storm o klass2-varning. Kul att befinna sig på Östersjön då. Magsåret är ett faktum.

Resan ner till Trelleborg går bra o vi kan checka in direkt när vi är framme runt 06-tiden. Boarda får vi dock vänta på o liten försening uppstår. Reflektion: "mattanter" (heter det fortfarande bespisningspersonal?) och "färjeterminalsgubbar" (det heter helt klart nåt tjusigare) har jag genom livet upplevt som till 90 % mest är sura o buttra (jag är själv på väg dit, dax att byta yrke). I Trelleborg bryter de dock trenden. Glada morgonhälsningar, leenden o vinkningar från flera, vilket gör att jag funderar på att springa ut o ha kramkalas.

Färjan är en positiv upplevelse. Tidigare år har vi åkt med TT-lines o åkt både i sovhytt o i stöksalong. Av en slump snubblade jag för någon månad sedan över erbjudandet att Scandlines hade en drive o körde 50 %. 7 meters husbil o 3 pers (garanterat under 7 meter) för 619:-.
Mycket rymligare o lugnare o på 7 våning hittar vi till o med vilostolar som intas under färden över.

6 timmar senare står vi plötsligt öga mot öga med Bordershop i Rostock. In o proviantera. Jag skådar med mitt norra en flaska med Anthon Berg. Ja inte själva Anthon då får vi hoppas. Men ni vet såna där märkliga marsipanlimpegodis man kan äta ibland o undra varför. Det fanns nu i likörform. För galet för att inte testas så jag hugger en flaska o undrar om jag är helt dum i huvet. Förmodligen.
Rött vin som jag heller aldrig dricker men som nu hittas som "De sju dödssynderna" i flaskform slinker oxå med. Sneglar på Einar med som bara är sååå snygg. Men där går gränsen. Einar får inte följa med idag, jag dricker bara whisky när jag är tokförkyld.

Mot Tropical Island där tanken är att fredagen ska spenderas. (Utan Einar)
Rullar på i ösregn o det tar sina 4 o en halv timme att ta sig till Tropical Island. Bara ett STAU o det varade inte ens i 10 min.

Tropical Island, alltså - det verkar helt sjukt. Badland öppet 06-01(utomhos10-22) större än 9 fotbollsplaner o med sandstrand o luftballonger inomhus.
Detta ska göras i morgon.
Vi står gratis på parkering för husbilar, plus i kanten.

Snabbmat a la rysligt snabba snabbmakaroner, köttbullar o Anthon Berg. Den sistnämnde ryktas att jag får behålla för mig själv.
Det är du o jag mot världen Anthon. O du är sötsliskig som få.

För övrigt har det ööööösregnat konstant sen vi åkte av färjan för 8 timmar sen.

Mest minnesvärda: Andreas kommentar när vi pratade om ätstörningar " nä men bulimi är väl när man är gift med flera fruar..." Man kanske skulle skaffa sig en liten båt...Den gamle o havet. O Leya.
Sådan dotter,sådan mor...
Så, då var alla bus registrerade.
Anthon Anthon, gamle vän. De sju dödssynderna känns passande för mig.
Ja jädrar vilken snygg förpackning. Nästan så jag måste börja dricka whisky.
1 kommentar:

  1. På Tropical Island var vi 2013, (före husbilens tid) helt galet ställe! Ute var det 13 grader och regn (i juni) och inne 27 grader och "sol". Hur härligt som helst - bada lugnt :)

    SvaraRadera